Fleksibel fragt

Hurtig levering

Service i verdensklasse

5 stjerner på Trustpilot

Diabetes samtale om diæt

Prof. Dr. Stephan Martin i samtale, del 1: Den lukrative forretning med insulin

 

Den 16. August var der en interessant samtale mellem prof. Dr. Stephan Martin (direktør for det vesttyske diabetes- og sundhedscenter) og Heribert Klein fra det tyske udvalg for UNICEF. Prof. Dr. Martin med nogle sundheds- og ernæringsmyter. Især når det kommer til kulhydrater, advarede diabetologilægen om at overveje – fedt demoniseres forkert efter hans overbevisning, mens læger og ernæringseksperter sjældent advarer om at begrænse kulhydrater.

Men det er her roden til alt ondt ligger; Martin fortæller om sine diabetespatienter, der var i stand til at stoppe med at tage deres insulin eller endda blev helbredt fuldstændigt takket være en lavkolhydratdiæt.

En kulhydratreduceret diæt er ikke kun en terapi for diabetikere, men en vigtig forebyggende foranstaltning til fremme af sundheden.

Du kan finde interviewet i fuld længde på YouTube, her har vi sammenfattet de vigtigste punkter for dig. Den første del handler om Martins oplevelse med at helbrede diabetikere og hans mening om insulinbehandling.

 

Tidligere skulle blodtrykket være 100 plus din egen alder. Denne værdi er forældet, men vedvarer i mange fora. Prof. Dr. Martin fortæller om en patient med for højt blodtryk, som altid blev fortalt af sin familielæge, så længe han ikke havde nogen gener, var alt i orden. Ifølge Martin, dødelig rådgivning, fordi patientens passivitet førte til langvarig nyreskade.

Martin: ”Blodtrykket skal være under 140, og hvis nogen har for højt blodtryk, så har han forskellige behandlingsmuligheder – der er selvfølgelig også muligheden for at tabe sig. 

 

Især når man behandler type 2-diabetes, bør man arbejde henimod et minimum af medicinsk behandling. Det vil sige vægttab, regelmæssig motion med mere.

Martin: “[En patient af vores] havde svær insulinbehandling, flere 100 enheder insulin, og vi frigjorde ham fuldstændigt fra insulin, fordi han konsekvent har tabt sig. Og disse foranstaltninger er også en del af det. Vi er nødt til at inkludere livsstil i terapi og en læge, daType 2 ofte kan relateres til overvægt.

 

Martin: ”Diabetikken type 2, der producerer gigantiske mængder insulin, der producerer mere insulin end kroppen har brug for. Og så kommer du selvfølgelig ind i situationen og siger: ‘Hvorfor giver vi dem insulin?’, og det siger jeg altid:’ Det ved jeg heller ikke ‘. […] Jeg har kæmpet for dette i ti år. […] Og for ti år siden var jeg fjendtlig over for det, og nu angiver retningslinjerne, at insulinbehandling mod type 2-diabetes kun skulle bruges, når alt andet er blevet prøvet. Og selvfølgelig kan diabetologerne ikke lide det, fordi træningen, recept på insulin, hele dette konglomerat bringer flere penge. […] Og hvad vi gjorde, er, at vi virkelig får mange mennesker ud af diabetes.”

 

I en ARTE-dokumentar med den noget provokerende titel “Diabetes – En lukrativ folkesygdom” beskrives en patient af prof. Dr. Martin introducerede. Dette var markant overvægtigt og måtte injicere mere end 200 enheder insulin. Med Martins hjælp var han i stand til gradvist at stoppe med at tage sit insulin.

Martin: ”Han lavede et radikalt vægttab, virkelig radikalt. Det er ikke så let. Og han har ikke længere insulin. Han har også […] overhovedet ingen diabetes. Og dette er tilfælde, hvor jeg stiller mig selv spørgsmålet igen: ‘Hvad gør vi som læger undertiden forkert??‘Fordi jeg synes, vi er nødt til at se meget, meget hårdt ud – og retningslinjerne siger nu først og fremmest, når du har diabetes – radikalt vægttab!

Diabetikken type 2 kan besejre hans sygdom. Og en stor engelsk undersøgelse gjorde det. De tog 200 patienter der, delte dem op. Nogle modtog deres terapi som normalt, og de andre blev udsat for radikalt vægttab. […] De modtog derefter en flydende måltidsudskiftning. […] Og gennem denne formeldiæt mistede de 10,15 kilo i vægt. Og hvis du formåede at tabe ti kilo vægt, havde du en 50 procent chance for fuldstændigt at besejre din diabetes. […] Du kan opnå meget i de første fire år. Jo længere diabetes der er, jo vanskeligere er det. Og jeg tror, det er den vigtige besked, synes jeg. 

 

Hvor specifik prof. Dr. Martins tip om ernæringssyn og hvad kulhydrater har at gøre med fedme kan findes i det næste blogindlæg.

 

Oplysningerne her præsenteres kun for objektiv uddannelse og almen uddannelse. De skal ikke forstås som en anbefaling eller som en reklame for de beskrevne eller nævnte diagnostiske procedurer, behandlinger eller medicin. Teksterne hævder ikke at være komplette, og aktualiteten, nøjagtigheden og balancen af de leverede oplysninger kan ikke garanteres. Disse tekster er på ingen måde beregnet til at erstatte den professionelle rådgivning fra en læge eller farmaceut og må ikke bruges som grundlag for uafhængig diagnose eller beslutningen om at starte, ændre eller stoppe medicinsk behandling. I tilfælde af sundhedsmæssige problemer eller klager anbefales det altid at kontakte en betroet læge. Vi påtager os intet ansvar for ulemper eller skader, der kan opstå ved ikke at efterleve din læges henvisning. Diæten kan ofte ændre din situation, men ikke uden monitorering af din læge.

Ketoscan Lite ketose måler - Homecare

Prof.Dr. Stephan Martin bruger Ketoscan Mini i hans studier. Valget faldt på netop Ketoscan, da tests påviste at netop dette mærke, leverer nøjagtige målinger.

Ketoscan ketosemåler - Homecare