Fleksibel fragt

Hurtig levering

Service i verdensklasse

5 stjerner på Trustpilot

Gå dig slank med en skridttæller

Vidste du, at man faktisk kan gå sig slank? Den er god nok. En gåtur er ret effektiv, og det er der mange grunde til. Du behøver ikke have en puls, der banker afsted, så du ikke kan få luft. Du forbrænder stadig kalorier – og faktisk uden at blive så sulten, at du bare spiser dem alle sammen igen. Du forbrænder ca. 300 kcal i timen på en gåtur i et frisk tempo. Derudover styrker det din forbrænding på den lange bane. For når du går en tur, styrker du musklerne i balder og lår. Det betyder helt konkret, at jo mere muskelmasse, du har, desto mere forbrænder din krop på at holde sig i gang.

En god start
Er du ikke den store ’sportsidiot’, der slet ikke kan sidde stille? Og måske trænger du til et lille puf for at komme i gang. Så er gåturen et super sted at starte. Det er lettere at overskue, og derfor springer du ikke så tit over. Så simpelt er det. For når en løbetur eller aftale i fitness kan virke uoverskuelig med omklædning, bad og måske endda transport, kræver gåturen ikke ret meget af dig. Du skal bare have et par gode sko på og så ud ad døren.
Og vi er slet ikke færdige med at fremhæve alt det gode ved en gåtur. Stresshormoner er nogle små bæster, der gør det næsten umuligt at tabe sig, så længe de flyver rundt i kroppen. Igen er gåturen en rigtig god løsning. Undersøgelser viser nemlig, at den er med til at forebygge stress – og her taler vi bare om en halv times frisk luft om dagen.

Hvor meget skal jeg gå for at tabe mig?
Den klassiske anbefaling lyder på 10.000 skridt om dagen. Det et rigtig fint mål, hvis du fokuserer på sundhed. Men har du højere ambitioner, altså om vægttab, så skal antallet af skridt følge med. Undersøgelser viser, at der skal mere til, hvis dine gåture skal fungere som egentlig slanketræning.
Heldigvis kan du nemt få nogle ekstra skridt med hver dag. Det behøver jo ikke kun være din planlagte gåture, der skal have flere kilometer. Det kan også være at lige at hente et æble i kantinen, når eftermiddagssulten melder sig på arbejde. Du kan gå ud med skraldespanden om aftenen, eller vælge den bagerste parkeringsplads ved Bilka. Der er mange muligheder.

Hold styr på dine skridt
Er du klar på udfordringen? Så vil du sikkert også gerne kunne følge med i, hvor mange skridt du rent faktisk når. Det er oplagt at købe en skridttæller til formålet. Det er et ganske fint værktøj, der måske også kan hjælpe lidt på motivationen. Flere undersøgelser er også begyndt at vise, hvor meget motivationen og lidt sund konkurrence med dig selv faktisk betyder. Flere går længere, når de har en skridttæller til at holde regnskab. Der går simpelthen sport i det.