Fleksibel fragt

Hurtig levering

Service i verdensklasse

5 stjerner på Trustpilot

Kom sikkert igennem juletrafikken med et alkometer

Så er det nu. Kalenderen viser julefrokostsæson. Du har sikkert også udsigt til et par af de hyggelige og traditionsrige aftenener i godt selskab. Desværre er det også blevet en sæson med ekstra mange spritbilister på vejene. Derfor slår vi lige et slag for en mere sikker julefrokostsæson.
Mange ved, at det tager tid at nedbryde alkohol i kroppen. Det, der overrasker mange, er dog, at du ikke kan speed processen op. Der er så mange faktorer, der spiller ind på lige netop din forbrændingstid, så det er et næsten umuligt regnestykke.
Er du alligevel lidt nysgerrig på, hvor din promille ligger efter en julefrokost? Så kan du med fordel anskaffe dig et rigtigt alkometer.
Rådet for Sikker Trafik har lavet et par rigtig gode eksempler på, hvorfor det kan være svært at regne din promille ud og regne ud, om du må køre til bageren eller lignende næste dag – og dem vil vi gerne dele med dig.

Eksempel 1
Vores første eksempel er Jens. Jens ankommer til Peters fest kl. 19 og får en velkomstdrink. Herefter drikker han yderligere 13 genstande til maden og i løbet af aftenen. Da natmaden er forbi kl. 3, har Jens i alt drukket 14 genstande.
Jens vejer 80 kg og forbrænder derfor ca. 1 genstand på ca. 1 time og 15 minutter. Derudover skal man huske, at der går 45 minutter fra indtag af alkohol, før forbrændingen går i gang. Så fra 19.45 til kl. 3, hvor festen slutter, forbrænder Jens ca. 5,8 genstande. Herefter tager han hjem i seng. Næste morgen står Jens op og kører til bageren kl. 8. På de 5 timers søvn har han kun nået at forbrænde yderligere 4 genstande. Han har derfor stadig 4,2 genstande tilbage i blodet, hvilket svarer til en promille på 0,93. Nu er Jens altså spritbilist.

Eksempel 2
Lad os tage et eksempel mere. Denne gang er det Katrine, som er taget til fest. Hun ankommer til festen og får en velkomstdrink kl. 19.15.
Da hun går hjem kl. 3, hvor festen slutter efter en god portion natmad, har hun i alt drukket 9 genstande. Hendes forbrænding har allerede været i gang i 7 timer. Men da Katrine kun vejer 65 kg, forbrænder hun lidt langsommere end Jens. Katrine forbrænder 1 genstand på ca. 1 time og 45 minutter. Kl. 3 har hun altså kun forbrændt 4 ud af de 9 genstande. Det svarer til, at hun stadig har en promille på 1,6, da hun går hjem. Ifølge regnestykke er hun derfor først helt ædru ca. 11.45 næste formiddag.
Katrine står op næste morgen og føler sig frisk nok til at køre bil, for hendes søn skal køres til fodboldkamp. Men da hun sætter sig bag rattet i god tro, er hun spritbilist.

Det eneste rigtige…
Anbefalingen herfra kan ikke stå klarere: Lad bilen stå. Der er ingen grund til at begynde på denne slags komplicerede regnestykker efter julefrokosten. Når du så morgenen eller formiddagen efter føler dig frisk noktil en tur bag rattet, kan det være rigtig godt med et alkometer. Lad det være en guide, der giver et fingerpeg om din promille. Det er en god kontrol af, om din promille i virkeligheden er faldet til nul igen.
Klik her for at se hele vores udvalg af alkometre i god kvalitet.