Fleksibel fragt

Hurtig levering

Service i verdensklasse

5 stjerner på Trustpilot

Sådan får du din krop i ketose

Kom i ketose!
Hvis du leder efter måder at forbrænde fedt på din krop hurtigt, skal du få din krop ind i ketosestadiet. Hvis du ikke ved, hvad en keto-diæt er, eller hvad ketose er, skal du læse videre. Kort sagt fungerer ketose bedst, hvis du foretager en ketosemåling.

De fleste af vores organer forbrænder først sukker og kulhydrater. Det er ikke en negativ ting.

Udfordringen med vores kost i dag er dog, at mange af de fødevarer, vi spiser hver dag, omdannes til glukose, når de behandles i vores krop. Dette får vores krop til at se efter glukose som den primære energikilde – som faktisk bør være sunde fedtstoffer i stedet.

Når vores krop bruger sukker som energi, forbrænder den sukkeret i stedet for fedtet i kroppen, som de fleste mennesker ellers gerne vil slippe af med.

Når din krop er i ketose, begynder den at brænde fedt i stedet for at forbrænde kulhydrater. Dette betyder, at din krop leder efter fedt som energi i stedet for noget andet. Med ketose vil du begynde at forbrænde fedt fra din krop, og du vil hurtigt opleve et vægttab.

At komme i ketose er ikke en let opgave – og det vil tage tid. Din krop er nødt til at foretage nogle væsentlige ændringer. Du har sandsynligvis brugt kulhydrater som brændstof hele dit liv, så dette er et stort skridt, når du tvinger din krop i ketose.

Kom godt i gang med ketose
Nedenfor har jeg samlet nogle gode råd til, hvordan du får din krop i ketose.
Øg mængden af fysisk aktivitet
Det er uundgåeligt om du vil det eller ej. Selvfølgelig medfører enhver diæt, du deltager i, fysisk aktivitet.

Når din krop kommer i ketose, kan du opnå et stort vægttab. Vil du forbrænde dit fedt og holde det væk, skal du også føje fysisk aktivitet til din dagligdag. Det behøver ikke være flere timer om dagen – men træning og bevægelse er altafgørende.

Fysisk aktivitet kan også hjælpe dig med at komme i ketose hurtigere. Så du allerede har reduceret dine kulhydrater. Hvis du er fysisk aktiv, er din krop altså nødt til at kigge efter fedt, som den kan forbrænde.
Reducer mængden af kulhydrater
Skær ned på kulhydraterne. Det er vigtigt, hårdt og en nødvendighed, hvis du vil se resultater af din keto-diæt. Dette er uden tvivl det vigtigste tip, når det kommer til ketose.

Når kulhydraterne ikke fylder i din krop, bliver fedtsyrerne i stedet frigivet. Det er de fedtsyrer, som leveren skal omdanne til ketoner – din nye energikilde.

I starten skal dit indtag af kulhydrater holdes på et absolut minimum. Vi snakker om max. 30 gram om dagen. Efter en periode kan du langsomt øge dit kulhydratindtag, indtil du finder et passende niveau, hvor du også kan holde den gode forbrænding.
Øg indtaget af sunde fedtstoffer
Hvis du spiser meget af det sunde, opnår du hurtigere ketose, fordi det kan øge antallet af ketoner i din krop.

Hvis du endnu ikke har fundet ud af det, skal du på en lavkulhydratdiæt øge mængden af fedt for at kompensere for kalorieforskellen i kosten. Hvis du ikke gør det, taber du dig for hurtigt. I nogles ører lyder det måske skønt, men det vil ikke være et varigt vægttab.
Kom godt i gang
Er du klar til at jagte ketose-stadiet? Så anbefaler vi, at du anskaffer en ketose-måler. Det gør det hele meget nemmere for dig. Klik her for at se vores udvalg.