Fleksibel fragt

Hurtig levering

Service i verdensklasse

5 stjerner på Trustpilot

Effektiv screening - alkometre til politiet

Alkometre til politiet er et uundværlig redskab i deres arbejde med at standse alkoholpåvirkede bilister. De små kendte bærbare enheder spiller en vigtig rolle i håndhævelsen af alkoholgrænsen på vejene, men hvordan kan politiet optimere deres arbejde, når mange skal kontrolleres i timen? Her vil svaret være et screeningsalkometer.

 

Alkometer til screening Iblow10 - Homecare
Alkometer Dräger 3000, ACE Y - Homecare
Alkometer på arbejdspladsen - Homecare

Alkometre til forskellige behov

De danske landeveje og motorveje skal være et sikkert og trygt sted at færdes som bilist, men det er ligeså vigtigt, at den interne alkoholpolitik på arbejdspladsen overholdes landet over. Derfor gør vi en stor dyd ud af at kunne levere kvalitetsprodukter til både det private og offentlige. Vi anerkender, at der er behov for vores produkter med den alkoholkultur, som findes i Danmark. Derfor tilbyder vi alkometre velegnet til både privatpersoner, virksomheder og offentlige organer. 

Vores alkometre er designet til enhver situation. Så ligegyldig om alkometeret skal teste én persons alkoholniveau i kroppen, eller om det skal teste flere personer på kort tid, så har vi lige præcis det alkometer, som matcher det præcise behov. Vi er godt klar over at tingene kan gå hurtigt, men med et design som både er bærbart og effektivt, vil vi være med til at sikre, at danskerne overholder promillen ligegyldig situationen. 

Alkometre i aktion

Alkometre har været et langvarigt og uundværligt redskab i politiets indsats med at bekæmpe alkoholpåvirkede bilister på de danske veje. Politiet anvender teknologien til at påvise, om bilisten har overskredet den lovlige grænse for alkoholindtag, som i sidste ende er afgørende for at opretholde trafiksikkerheden på vejene. I de seneste år har endnu et alkometer vundet mere frem på markedet. Der er tale om screeningsalkometeret, som anvendes i større sammenhænge, hvor flere personer skal testes på kort tid.

Derfor er screeninger en vigtig del af politiets arbejde

Med en af de største alkoholkulturer i verden er politiets indsats mod spritkørsel vigtigt. Derfor er alkometeret et vigtigt redskab i deres arbejde, men hvordan kan den indsats effektiviseres, så ressourcerne anvendes korrekt? 

Et screeningsalkometer har til formål at screene et stort antal personer inden for en kort periode. Det betyder, at politiet kan effektivisere deres arbejde ved at have fokus på hurtig og korrekt afvikling af deres stikprøver og screeninger. Det kan både være screeninger i trafikken, på skoler, i virksomheder og stikprøvekontrol af bilister. Politiet arbejder ihærdigt for at modvirke spritkørsel og dermed alkolholrelaterede ulykker, som desværre stadig hænder flere gange om året, grundet Danmarks udbredte alkoholkultur. Derfor kan screeningsalkometeret sikre effektiv, hurtig og ressourcesparende arbejde ved at screene op imod 15 personer i minuttet. 

Screeninger ved brugen af alkometre vil derfor blive en essentiel komponent af politiets arbejde, hvor de proaktivt er med til at sikre samfundets sikkerhed og skabe tryghed på vejene. 

En indsats mod alkoholbehandling på arbejdspladsen viser gode resultater:

  • 63 % gennemfører en alkoholbehandling, når arbejdspladsen har henvist til behandlingen.
  • 19 % gennemfører en alkoholbehandling, når fx. skadestue eller sygehus har henvist til alkoholbehandlingen.
Kilde: Sundhedsstyrelsen

Vidste du, at i henhold til færdselsloven, så er medarbejdere i restaurationsbranchen eller andre serveringssteder forpligtet til at hindre personer med for høj promille i at føre køretøjet hjem. Det betyder, at medarbejderen må tage nøglerne og opbevare dem til dagen efter, hvor du er i stand til at tage køretøjet 

I 2022 blev 29 mennesker dræbt i spiritusulykker, og 160 personer kom alvorligt til skade som følge af spirituskørsel. 

 

Kilde: Rådet for Sikker Trafik og Vejdirektoratet

Se vores udvalg af alkometre her;

HomeCare har mere end 20 års ekspertise inden for pålidelige alkometre. Alle produkterne nedenfor opfylder alle standarder for alkometre i industrien. Vi forstår vigtigheden af at levere pålidelige, brugervenlige og nøjagtige alkometre. Derfor kan vi, hos HomeCare, tilbyde branchens bedste mærker af alkometre, hvilket indebærer både ACE, Dräger og Innomark. Vi har et bredt udvalg af alkometre, uanset om du mangler den komplette pakke eller blot nogle specifikke dele.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Politiet skal screene mod promillen

Alkometeret har været et mangeårigt redskab i politiets arbejde mod spirituskørsel. Det almindelige og mest kendte alkometer er det, som måler den direkte promille fra en enkelt person. Det er primært det redskab, som politiet anvender, når de stopper personer i trafikken for at måle deres niveau af alkohol i blodet. 

Hos HomeCare tilbyder vi screeningsalkometre, som skal være med til at effektivisere politiets arbejde mod spritkørsel. Med et screeningsalkometer er det muligt at kontrollere op til 15 mennesker i minuttet for alkohol i blodet. I sammenspil med det almindelige alkometer skal screeningsalkometeret være med til at minimere antallet af lovovertrædelser grundet for høj promille. Yderligere er vores erfaring, at situationer for anvendelsen af screeningsalkometre kan være adgangskontrol ved skoler, adgangskontrol ved virksomheder, stikprøvekontrol af bilister og hurtig trafikscreening. 

Vores screeningsalkometre er designet ud fra den nyeste teknologi, hvor vi værdsætter kvalitet og brugervenlighed højt. Alle vores screeningsalkometre kan indstilles efter netop det behov, som praktiseres i den gældende situation. 

ACE AF-33, alkometer - Homecare

Alkoholscreeninger - fremtidens ansvarlige arbejdsmiljø

Alkoholscreeninger på arbejdspladsen udgør en større popularitet i Danmark, da det er et effektivt redskab til at skabe et trygt og ansvarsfuldt arbejdsmiljø. Virksomheder anvender disse screeninger, som følge af at beskytte medarbejderne, minimere risici og fremme produktiviteten i arbejdstiden. De regelmæssige tests gør, at arbejdsgiverne kan påvise eventuel alkoholpåvirkning, før den vil påvirke medarbejderens præstation og sikkerhed. Forebyggelsen mod dette er et skridt på vejen mod at bekæmpe alkoholrelaterede problemer og dermed styrke arbejdsmiljøet. Screeningerne udgør en proaktiv tilgang til at opretholde og sikre sundere miljøer på de danske arbejdspladser. 

Det er vigtigt at anvende og kalibrere alkometrene korrekt, hvorfor vi gerne ser, at screeningspersonalet uddannes i korrekt brug af alkometrene, så resultaterne stemmer overens med virkeligheden. Screeningsprocesserne kan anvendes af både små og store virksomhederne, da alkometrene har følgende egenskaber;

  • Målerne vil typisk kunne kontrollere mellem 10-15 personer i minuttet
  • Indstilling af individuel maks promille afhængig af den praktiserende alkoholpolitik på arbejdspladsen
  • Hurtig og nem aflæsning af resultatet 

Selvom alkometrene finder indpas på danske arbejdspladser vil de ligeledes kunne anvendes i andre situationer, hvor der findes en alkoholpolitik, som skal overholdes. Dette kunne være til gymnasiefester, festivaller eller på hospitaler.